04 Jun
04Jun

Η διάρκεια της έκθεσης ορίστηκε συνεχόμενα κάθε Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή από τις 05/07/2024 έως τις 11/08/2024 για τις ώρες από τις 5μ.μ. έως την 01.00 τα μεσάνυχτα. Οι εκθέτες θα πρέπει να έχουν προσέλθει στο χώρο και κάθε εργασία τους να έχει περατωθεί έως τις 6.30 μ.μ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος. Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να συμμετέχουν στην έκθεση και τις 21 ημέρες. Σε περίπτωση απουσίας χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, οι διοργανωτές δικαιούνται να παραδώσουν το χώρο σε άλλον εκθέτη. Ενδεχόμενη απουσία από την έκθεση δημιουργεί λόγο αποκλεισμού στο μέλλον. Όροι συμμετοχής : 1. Για να γίνει κάποιος δεκτός στην έκθεση θα πρέπει να καταθέσει συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την έντυπη δήλωση συμμετοχής που βρίσκεται στην τελευταία σελίδα από Σάββατο 01/06/2024 έως την Πέμπτη 15/06/2024. 

Η αίτηση μπορεί κατατεθεί αυτοπροσώπως ή με e-mail: gmela@1288.syzefxis.gov.gr 

2. Στην έκθεση γίνονται δεκτές οι εξής κατηγορίες προϊόντων: 

α. Τρόφιμα-φρούτα-ποτά –ηδύποτα -γλυκά, εφόσον είναι: αγροτικά τοπικά προϊόντα χύμα ή συσκευασμένα , προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας , προϊόντα με Πιστοποιημένη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) , συνεταιριστικά προϊόντα και προϊόντα ντόπιων παραγωγών, συλλόγων και επιχειρήσεων που είτε παράγουν, είτε εμπορεύονται προϊόντα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. 

β. Προϊόντα τέχνης, χειροτεχνίας και οικοτεχνίας εφόσον : παράγονται εξ΄ ολοκλήρου στο χέρι ή κατασκευάζονται σύμφωνα με παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής από καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες , συλλόγους ή ιδιώτες με έργα δικής τους παραγωγής και πνευματικής ιδιοκτησίας. 

γ. Σαπούνια και καλλυντικά που παράγονται παραδοσιακά ή για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται φυσικές πρώτες ύλες και συστατικά καθώς και προϊόντα κεριού. 

δ. Εκδόσεις , γκραβούρες ,τουριστικοί οδηγοί , φωτογραφικά και άλλα λευκώματα που αφορούν: Ελληνικούς προορισμούς και ταξίδια, την Ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό , τα μουσεία, τη λαϊκή τέχνη και παράδοση, ντόπιες γεύσεις, παραδοσιακά προϊόντα και ελληνική κουζίνα. 

ε. Καλλωπιστικά μεσογειακά φυτά, αρωματικά φυτά και βότανα, προϊόντα αλόης, κηπευτικά, σπόροι από φυτώρια και ανθοπωλεία (παραγωγοί). 

στ. Ξενοδοχειακά καταλύματα , σύλλογοι ,ενώσεις ,εταιρείες ,σύνδεσμοι συναφείς με τον αγροτουρισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό. Όλα τα προϊόντα θα πρέπει να παράγονται στην Ελλάδα. Εισαγόμενα προϊόντα και προϊόντα αμφιβόλου προέλευσης θα αποκλείονται από τους διοργανωτές. 

3. Προκειμένου να γίνει η επιλογή των εκθετών οι διοργανωτές ζητούν από τους συμμετέχοντες φωτογραφικό υλικό, ίσως και πρόσθετα δικαιολογητικά ή δειγματισμό προϊόντων προκειμένου να πιστοποιήσουν την ποιότητα, την προέλευση και τη συνάφεια τους με το σκοπό της έκθεσης . 

4. Το χρηματικό αντίτιμο για κάθε συμμετοχή ορίζεται στα 250 €, ενώ με κοινωνικά κριτήρια

 1) μονογονεϊκές οικογένειες, 

2) τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, 

3) ΑΜΕΑ το αντίτιμο μειώνεται σε 150 € και ισχύει για ένα περίπτερο ανά περίπτωση. 

Το αντίτιμο θα προκαταβάλλεται με την έγκριση της συμμετοχής κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης από τους διοργανωτές ως εξής: -στον 6125-030020-251 λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με την αναγραφή του ονόματος του εκθέτη και την αναγραφή ή στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου έως την Παρασκευή 23-06-2024. 

ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. 

5. Στην επιλογή των εκθετών θα συνεκτιμηθεί η ποιότητα των προϊόντων και η συνάφεια τους με το πνεύμα του αγροτουρισμού καθώς και η εντοπιότητα των συμμετεχόντων. Προτεραιότητα θα δοθεί σε παραγωγούς και βιοκαλλιεργητές. Η τοποθέτηση των εκθετών σε θέσεις μέσα στην έκθεση είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των διοργανωτών . 

6. Οι πωλήσεις γίνονται με αποκλειστική ευθύνη των εκθετών και θα πρέπει να είναι σύμφωνες με την ισχύουσα οικονομική νομοθεσία. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περιπτώσεις ελέγχου. 

7. Στο περίπτερο του Δήμου μπορούν να φιλοξενηθούν δωρεάν, συναφή προϊόντα και υπηρεσίες του τόπου που δεν εκπροσωπούνται την έκθεση. 

8. Οι συμμετέχοντες ενδέχεται να κληθούν να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένες βραδιές -αφιερώματα σε συγκεκριμένα προϊόντα καθώς και ημερίδες. 

9. Οι συμμετέχοντες που θα επιλεγούν, θα κληθούν να αποστείλουν φωτογραφίες και μια σύντομη περιγραφή των προϊόντων και υπηρεσιών τους στο Δήμο προκειμένου να προβληθούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) , την ιστοσελίδα του Δήμου κτλ. 

10. Οι εκθέτες με νωπά ή ευαίσθητα προϊόντα (πχ τυροκομικά) υποχρεούνται να δηλώσουν με την έγκριση της συμμετοχής τους ότι επιθυμούν ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις για να τοποθετήσουν ψυγείο ιδιοκτησίας τους (για τις διαστάσεις θα προηγηθεί συνεννόηση με την επιτροπή). 

11. Για την καλύτερη προβολή και ολοκληρωμένη παρουσία τους, η διακόσμηση των περιπτέρων θα γίνει υπό την επίβλεψη του Δήμου. Το υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι λινάτσα σε φυσικό χρώμα που θα πρέπει ο κάθε εκθέτης να έχει στο περίπτερο του. Συνιστάται στους εκθέτες να έχουν προς διάθεση των επισκεπτών κάρτες της επιχείρησης, ενημερωτικά έντυπα, φυλλάδια και διαφημιστικό υλικό. Εκτός των περιπτέρων δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση πάγκων και διαφόρων άλλων υλικών καθώς και η παρασκευή φαγητού. 

12. Οι συσκευασίες των προϊόντων θα πρέπει να είναι καλαίσθητες, οικολογικές, απλές, παραδοσιακές. 

13. Σε περίπτωση που κάποιος εκθέτης επιθυμεί να ακυρώσει τη συμμετοχή του μετά την αποστολή της αίτησης και την κατάθεση του αντιτίμου, οφείλει να ενημερώσει γραπτώς τους διοργανωτές τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την έναρξη της έκθεσης. Σε περίπτωση ακύρωσης δεν επιστρέφονται χρήματα. Όσοι ακυρώνουν δημιουργούν λόγο αποκλεισμού τους από μελλοντικές εκδηλώσεις. 

14. Η φύλαξη των περιπτέρων είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου και παρέχεται δωρεάν όσο διαρκεί η έκθεση. Τα περίπτερα έχουν στέγαστρο και σε περίπτωση βροχής ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη. 

15. Ο αποθηκευτικός χώρος διατίθενται δωρεάν στους εκθέτες θα λειτουργεί αποκλειστικά τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής από 4.00 ως 5.30 και το βράδυ της Κυριακής από τις 12.00 έως τη 1.30 όπου θα μπορούν με δική τους ευθύνη να μεταφέρουν τα προϊόντα τους. 

16. Όποιος από τους συμμετέχοντες αρνείται να συνεργαστεί ή να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς θα αποκλείεται από την Έκθεση καθώς και από κάθε μελλοντική συμμετοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ:

 https://epidavros.gr/municipality/blog/2024/05/30/%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%be%ce%b7-%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-2024/

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.