06 Nov
06Nov

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου ξεκινάει η εφαρμογή του πανεθνικού απαγορευτικού στη χώρα με τα καταστήματα να κλείνουν για τρεις εβδομάδες, ενώ  υπάρχουν συγκεκριμένες εξαιρέσεις όπως για τα κομμωτήρια, τα οποία πήραν μία μικρή παράταση μέχρι να κατεβάσουν ρολά.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και της επιβολής lockdown, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, αλλά και τα κέντρα αισθητικής, θα μπορούν να λειτουργήσουν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και Κυριακή 8 Νοεμβρίου. Ωστόσο, από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, και έως τις 30 Νοεμβρίου, επίσης θα κατεβάσουν τα ρολά.

Στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο πληρότητας δούλεψαν την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου τα περισσότερα κομμωτήρια της χώρας, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο lockdwn, λόγω έξαρσης της πανδημίας Covid-19.

Οι πολίτες έσπευσαν να προετοιμαστούν για την καραντίνα των τριών εβδομάδω ν(και βλέπουμε) και πολλοί ξεκίνησαν με μια στάση για κούρεμα. Οι επιχειρήσεις κομμωτικής και τα κέντρα περιποίησης έκαναν χρήση του διευρυμένου ωραρίου, το οποίο από τις 4 Μαΐου έχει επεκταθεί από τις 7 πμ μέχρι τις 10 μμ, αφού τα τηλέφωνα για ραντεβού είχαν ξεκινήσει από νωρις το απόγευμα της Πεμπτης.

Πώς θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο


Τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα παραμείνουν ανοιχτά εκτάκτως αυτό το Σαββατοκύριακο, ωστόσο θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.

Τα μέτρα λειτουργίας των κομμωτηρίων για τον κορωνοϊό προβλέπουν:

- Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.

- Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας.

- Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.