17 Feb
17Feb

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Nαυπλιέων προκειμένου να εκφράσει την στήριξή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ναυπλίου κατά την 5η/ 16-2-2022 τακτική συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος , το οποίο έλαβε την αρ. απόφ. 36/2022 απόφαση :
Ψήφισμα
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου εκφράζει την στήριξή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ναυπλίου μετά την λήξη της σύμβασης εργασίας πολλών εργαζομένων.

Για να συνεχίσει το Νοσοκομείο την απρόσκοπτη λειτουργία του, είναι ανάγκη να μην απολυθούν στις 31/03/2022, οι συμβασιούχοι, αλλά να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους τουλάχιστον για ένα ακόμη χρόνο. 

Eίναι απαράδεκτο σε συνθήκες πανδημίας του covid- 19, να απολύονται εργαζόμενοι από το νοσοκομείο και να δίνεται η καθαριότητα, η σίτιση, ακόμη και η φύλαξη, σε εργολαβικές εταιρείες που απασχολούν το προσωπικό τους με απαράδεκτες συμβάσεις εργασίας.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του Νοσοκομείου:

Να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος, να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου και να μετατραπούν οι 4ωρες και 6ωρες συμβάσεις σε 8ωρες, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Να προχωρήσουν άμεσα σε προσλήψεις πλήρους απασχόλησης, όλου του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο.

Να δημοσιευτεί το παρόν στην ιστοσελίδα του Δήμου και στον Τύπο.
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη tου Δημ. Συμβουλίου

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων  Κωστούρος Ι. Δημήτριος

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.