18 May
18May


Στο πλαίσιο της υποδοχής της θαυματουργής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: 

«Η χθεσινή ημέρα ήταν πολύ σημαντική και ξεχωριστή για το Ναύπλιο. Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα όπως αρμόζει στην περίσταση υποδεχθήκαμε στον ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τη θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά του Συμβόλου του Ποντιακού Ελληνισμού και ένα από τα μεγάλα ιερά κειμήλια τηςΟρθοδοξίας.

Η έλευση της Ιερά Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στην πόλη μας αποτελεί ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός. Έχουμε την τιμή και την ευλογία να φιλοξενούμε στο Δήμο μας ένα από τα σημαντικότερα ιερά προσκυνήματα της Εκκλησίας μας, που αποτελεί πηγή έμπνευσης, ελπίδας και δύναμης για τον Ορθόδοξο Ελληνισμό.

Η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά με τον ισχυρό και βαθύ συμβολισμό της θα συνεχίσει να ζωντανεύει την ιστορική μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού και της Γενοκτονίας του.

Τιμούμε το Σύμβολο της Ορθοδοξίας και της Χριστιανικής Πίστης με θρησκευτική ευλάβεια έχοντας ως πυξίδα τις Αξίες που πρεσβεύει για Αγάπη, Αλληλεγγύη, Ομόνοια και Ειρήνη».

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.