25 Feb
25Feb

Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2023 το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ και ο Δήμος Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ) εντατικοποιούν τη συνεργασία τους, με στόχο να αναδείξουν τον πολυδιάστατο ρόλο του αθλητισμού και τη σύνδεσή του με την πρόληψη και τη θεραπεία των εξαρτήσεων.

Η φετινή παρουσία στις εκδηλώσεις του Μαραθωνίου Ναυπλίου και η αγωνιστική συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ στη διοργάνωση είναι διευρυμένη με την παρουσία 3 προγραμμάτων απεξάρτησης, ενώ ειδικοί επιστήμονες του ΚΕΘΕΑ θα μιλήσουν στην ανοικτή εσπερίδα που διοργανώνεται με θέμα «Αθλητισμός και απεξάρτηση».
Συμμετοχή στους αγώνες 5 και 2,5 χλμ. / Κυριακή 5 Μαρτίου
Περισσότερο από 50 άτομα, μέλη αλλά και εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ, θα λάβουν μέρος στους αγώνες5 και 2,5 χλμ. της φετινής διοργάνωσης. Οι συμμετέχοντες/ουσες προέρχονται από το ΚΕΘΕΑΚΥΤΤΑΡΟ-OΞΥΓΟΝΟ, αλλά και από τα προγράμματα της Αττικής ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και ΚΕΘΕΑΝΟΣΤΟΣ. 

Η συμμετοχή τους στους αγώνες αποτελεί την κατάληξη συστηματικής προετοιμασίας κατά το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο μιας απεξαρτητικής προσέγγισης που αξιοποιεί τον αθλητισμό ως συμπληρωματικό εργαλείο θεραπείας.

Επιπλέον, μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους άλλους εθελοντές που θα υποστηρίξουν εθελοντικά τη διοργάνωση του Μαραθωνίου.

Εσπερίδα «Αθλητισμός και απεξάρτηση» / Σάββατο 4 Μαρτίου, 18.30΄, Βουλευτικό.

Τρεις ειδικοί επιστήμονες από το ΚΕΘΕΑ με σημαντική ερευνητική και κλινική εμπειρία από τον χώρο της απεξάρτησης αλλά και από την αξιοποίηση του αθλητισμού στο πλαίσιό της θα μιλήσουν αναλυτικά για τη σχέση του αθλητισμού με την πρόληψη και τη θεραπεία των εξαρτήσεων.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ
18.30-18.45 Άνοιγμα εσπερίδας-Χαιρετισμοί

18.45-19.00 Η θεραπευτική προσέγγιση του ΚΕΘΕΑ στην απεξάρτηση. Παρουσίαση υπηρεσιών Δικτύου ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ Πελοποννήσου . Γιώργος Παπαμακάριος, ΜSc, Aν/τής Yπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ.


19.00-19.30 Ο πολυδιάστατος ρόλος του αθλητισμού στην πρόληψη και την απεξάρτηση.Φώτης Παναγιωτούνης, PhD, Τμήμα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μελών ΚΕΘΕΑ


19.30-19.45 «ΔΙΑ-Βαίνω» την απεξάρτηση μέσω του αθλητισμού. Ειρήνη Υφαντή,


M.Ed., Υπεύθυνη Τμήματος Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
19.45-20.00 Ανοιχτή συζήτηση-Κλείσιμο εσπερίδας

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.