28 Jul
28Jul

Πρεμιέρα, στην Αθήνα, με εξαιρετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς, για τις ΒΑΚΧΕΣ του Ευριπίδη, με πρωταγωνιστές, δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ηθοποιών, τον Δημήτρη Λάλο στο ρόλο του Διόνυσου, και τον Γιώργο Χριστοδούλου, στο ρόλο του Πενθέα.

 Ένα πολλά υποσχόμενο θεατρικό γεγονός, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, ταξιδεύει στην Ελλάδα, με ένα θίασο σημαντικών ηθοποιών. 


Πρόκειται για παραγωγή της 5 ης Εποχής και του θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο Άργος, την Τετάρτη 2 Αυγούστου, στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Άργους. Ένας θίασος εξαιρετικών ηθοποιών, ερμηνεύει την κορυφαία τραγωδία της αρχαίας ελληνικής πραγματείας. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΛΟΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΒΙΚΥ ΒΟΛΙΩΤΗ, ΕΛΕΝΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣΔΟΒΡΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΟΝΤΑΚΙΩΤΗΣ και ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΖΑ.


Η παράσταση προσεγγίζει ερμηνευτικά το έργο και διερευνά την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική, και μια κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου. Μια δυναμική εκδοχή των Βακχών με τις ρίζες της βαθιά στην παράδοση.


Το έργο

Ο Διόνυσος, καρπός της ένωσης του Δία με τη Σεμέλη, κόρη του βασιλιά της Θήβας Κάδμου, δεν αναγνωρίστηκε ποτέ ως θεός και δεν τιμήθηκε ποτέ στην πατρίδα της μητέρας του. Έχοντας ήδη κατακτήσει την Ασία, ο Διόνυσος καταφθάνει τώρα στη Θήβα, συνοδευόμενος από έναν όμιλο γυναικών από την Λυδία -των Βακχών- που τον ακολουθούν πιστά. 

Σκοπός του να διαδώσει τη λατρεία του στη Θήβα και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και να δώσει ένα μάθημα στους ασεβείς που τον αρνούνται.

Πιο άσπονδος, ανάμεσά τους, ο Πενθέας, εγγονός του Κάδμου και βασιλιάς πλέον της Θήβας.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση Θεόδωρος Στεφανόπουλος

Σκηνοθεσία Έλενα Μαυρίδου

Σκηνικό – Κοστούμια Δήμητρα Λιάκουρα

Μουσική Γιώργος Μαυρίδης

Φωτισμοί Περικλής ΜαθιέλληςVideo Θωμάς Παλυβός
Φωτογραφίες Ηλίας Ντζόιδος – Ελίνα Γιουνανλή

Δραματολόγος Κατερίνα Διακουμοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη Πέτρος Αλαφούζος
Βοηθός σκηνογράφου και ενδυματολόγου Ευγενία Μπουρντά

Διεύθυνση παραγωγής Μαρίνα Γαβριηλίδου

Παραγωγή 5η Εποχή | Θέατρο του Νέου Κόσμου
Διανομή Διόνυσος Δημήτρης Λάλος Κάδμος Θανάσης Δόβρης Πενθέας Γιώργος ΧριστοδούλουΤειρεσίας Βίκυ ΒολιώτηΔούλος Στέργιος Κοντακιώτη ςΆγγελος α’ Γιώργος Τριανταφυλλίδης Άγγελος β’ Δήμητρα Κούζα Αγαύη Έλενα Μαυρίδου
Χορός
Κική Καραΐσκου, Δήμητρα Κούζα, Σοφία Κουλέρα, Χριστίνα Μαριανού, Μαριάμ Ρουχάτζε
Μουσικοί επί Σκηνής
Γιώργος Μαυρίδης, Βασίλης Κόκλας


ΑΡΓΟΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ

Προπώληση: viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου.

Σημεία Προπώλησης:
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΔΟΥΛΤΣΙΝΟΥ 

Γραφεία ΚΕΔΑΜ 

Τιμές εισιτηρίων: 20 € | κανονικό17 € | ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑμεΑΣχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.