04 Nov
04Nov

-Όλα τα βλέμματα στις μεσοδυτικές πολιτείες: Η εκλογική αναμέτρηση καλά κρατεί καθώς εκατομμύρια ψήφοι σε πολιτείες κλειδιά όπως η Πενσυλβάνια, το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν μένουν να καταμετρηθούν. Σύμφωνα με την πολιτεία, στην Πενσυλβάνια έχει καταμετρηθεί μόλις το 39% των επιστολικών ψήφων που έχει λάβει.

-Συνεχίζεται η καταμέτρηση σε Αριζόνα και Τζόρτζια: Ο Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται να έχει σημαντικό προβάδισμα στην Αριζόνα, μία πολιτεία όπου ο Τραμπ κέρδισε το 2016. Στη Τζόρτζια η καταμέτρηση έχει μέλλον καθώς η κομητεία του Φάλτον, η οποία περιλαμβάνει την Ατλάντα και τα πυκνοκατοικημένα της προάστια, ανακοίνωσε ότι θα ξαναξεκινήσει την καταμέτρηση στις 8 το πρωί (3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας).

-Ειδικότερα, όσον αφορά στις αμφίρροπες πολιτείες, ο Μπάιντεν εμφανίζει προβάδισμα σε Αριζόνα (11 εκλέκτορες) και Νεβάδα (6 εκλέκτορες) ενώ ο Τραμπ προηγείται σε Μίσιγκαν (16 εκλέκτοες) και Τζόρτζια.


-Ο πρόεδρος Τραμπ επιχείρησε να αυτοανακηρυχθεί νικητής: Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο Τραμπ ζήτησε να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων που συνεχίζεται ανά τη χώρα, προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι προσπαθούν να «κλέψουν τις εκλογές».


-Ο Μπάιντεν διατηρεί το προβάδισμα: Ο δημοκρατικός υποψήφιος έχει αυτήν την ώρα (11:00 ώρα Ελλάδας) το προβάδισμα στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων με 220 εκλέκτορες έναντι 213. Για να εκλεγεί πρόεδρος χρειάζεται συνολικά 270 εκλέκτορες. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρώην αντιπρόεδρος προέτρεψε τους ψηφοφόρους τους «να συνεχίσουν να το πιστεύουν. Θα κερδίσουμε»
Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.