Αλεξία Δρίτσα
11 Jun
11Jun




Στο Άργος βρέθηκε σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου 2025, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Βασίλης Σπανάκης, στο πλαίσιο διαβούλευσης με την τοπική αυτοδιοίκηση για σημαντικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία και την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Ανδριανού, ενώ τον Υφυπουργό υποδέχθηκε θερμά ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλτέζος, υπογραμμίζοντας τη διαχρονική συνεργασία και την κοινή προσπάθεια για την πρόοδο του Δήμου.


Στο επίκεντρο: Δημαρχείο και Βιολογικός Καθαρισμός


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν δύο ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα:

🔹 Αναπροσαρμογή σχεδίου για το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο ΆργουςΛόγω αρχαιολογικών ευρημάτων που εντοπίστηκαν κατά την εκσκαφή, το αρχικό σχέδιο καθίσταται ανέφικτο. Απαιτείται πλέον νέα μελέτη και άμεση αναπροσαρμογή του σχεδιασμού.

🔹 Αναβάθμιση της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Άργους – ΝαυπλίουΗ προτεινόμενη τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων θα επιτρέψει την επαναχρησιμοποίηση του νερού για αρδευτικούς σκοπούς, συμβάλλοντας στην αειφορία και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.


Δηλώσεις με ουσία και προοπτική


Ο κ. Σπανάκης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η πολιτική ηγεσία οφείλει να βρίσκεται κοντά στην Αυτοδιοίκηση, εκεί όπου χτυπά η καρδιά των τοπικών κοινωνιών. Δεν ήρθα για μία εθιμοτυπική επίσκεψη, αλλά για να συνεργαστούμε για την υλοποίηση αναγκαίων έργων. Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών αποτελεί πρότυπο ενεργούς αυτοδιοίκησης και χρειάζεται τη στήριξή μας».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλτέζος τόνισε:

«Με πνεύμα συνεργασίας και ουσιαστικού διαλόγου συνεχίζουμε τον αγώνα για έναν Δήμο σύγχρονο και λειτουργικό. Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό για την έμπρακτη στήριξή του και τη διαρκή του διάθεση να ακούει και να δίνει λύσεις».


Διαρκής συνεργασία – Κοινός στόχος η βιώσιμη ανάπτυξη


Η σημερινή επίσκεψη αναδεικνύει τη στενή και παραγωγική συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο και την πολιτική ηγεσία, με κοινό όραμα τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Άργους – Μυκηνών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης:

  • Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γανώσης
  • Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Βαρδάκας
  • Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι
  • Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αργολίδας κ. Παναγιώτης Ζαχαριάς
  • Υπηρεσιακοί παράγοντες






Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.