21 Feb
21Feb

Μετά την δημοσίευση της υπ' αριθμ. 1/2023 Απόφασης της Ολομελείας του Αρείου Πάγου, η οποία συνεδρίασε στις 26 Ιανουαρίου 2023 προκειμένου να κρίνει αναφορικά με την νομιμοποίηση των Servicers που διαχειρίζονται απαιτήσεις οι οποίες τιτλοποιήθηκαν με το ν.3156/2003 και η οποία άνοιξε το "κουτί της Πανδώρας"για εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες συμπολίτες μας. Εξ αφορμής των παραπάνω απέστειλα επιστολή στο Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου κ. Δημήτρη Ορφανό, για περαιτέρω αντιδράσεις από την πλευρά εμάς των Δικηγόρων. 

"Κ. Πρόεδρε.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου  η οποία αποφάνθηκε ότι οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (servicers) νομιμοποιούνται κατ΄ εξαίρεση, ως μη δικαιούχοι διάδικοι, να διεξάγουν δίκες και να επισπεύδουν διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμού κατασχέσεις) ανοίγει το «κουτί της Πανδώρας»  για δεκάδες χιλιάδες εκκρεμείς διαδικασίες και δημιουργεί ένα άκρως δυσμενές περιβάλλον για 700.000 χιλιάδες δανειολήπτες, οι οποίοι μένουν απροστάτευτοι απέναντι στις διαθέσεις των servicers και funds.

Σ αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο  προτείνω ως άμεση αντίδραση αφού  ενημερώσετε την Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας που είστε μέλος και σε συνεννόηση με την Ολομέλεια των  Συμβολαιογραφικών Συλλόγων και Συλλόγων Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, να αποφασίσουμε από κοινού  την αποχή  από τις Δίκες, πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμούς.

Ας αποδείξουμε ότι η μεγαλύτερη επιστημονική κοινότητα της Ελλάδας, στέκεται πάντα δίπλα στον Έλληνα πολίτη !

Με εκτίμηση

Δημήτριος Σαλαπάτας

Δικηγόρος Δ.Σ.Ν."

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.