21 Jun
21Jun


 Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε στις 21 Ιουνίου του 1982 στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Πολιτισμού Jack Lang, προκειμένου «να βγούν όλοι οι μουσικοί στους δρόμους». 

Από το 1985 ο εορτασμός εξαπλώθηκε εκτός Γαλλικών συνόρων, με πρώτο σταθμό την Αθήνα. Μετά από μία δεκαετία, εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες. Έκτοτε, η Ημέρα της Μουσικής εορτάζεται με περισσότερες από 25.000 εκδηλώσεις, όλων των μουσικών ειδών, και δωρεάν για το κοινό, με ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς να κατακλύζουν δημόσιους χώρους και αίθουσες σε όλη την Ευρώπη, αναδεικνύοντάς την ως τη μεγαλύτερη κοινή ευρωπαϊκή πολιτιστική διοργάνωση.

Φέτος, η χώρα μας συμμετέχει στον εορτασμό για 25η χρονιά πραγματοποιώντας πανελλαδικά ελάχιστες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο. 

Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης Ευρωπαϊκής Μουσικής Γιορτής, το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις με τη φροντίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, σε αίθουσες, κήπους και αρχαιολογικούς χώρους. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.