19 Mar
19Mar

Η Μαρία Καρυστιάνου, με τη δύναμη της ψυχής της, προσέγγισε το Ευρωκοινοβούλιο με μια συγκλονιστική ομιλία για τις 57 αθώες ψυχές που χάθηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Με θλίψη και οργή, ζήτησε την άρση της ασυλίας των υπευθύνων, προκειμένου να φέρει δικαιοσύνη στις οικογένειες των θυμάτων.


Η φωνή της Μαρίας αντήχησε στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου, κεντρίζοντας την προσοχή των παρόντων και κινώντας συνειδήσεις. Με το πάθος και την αποφασιστικότητά της, παρά την θλίψη που τη συνόδευε, τόνισε τη σημασία της δικαιοσύνης και της ευθύνης.


Η ιστορία της Μαρίας Καρυστιάνου και η ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο έμειναν αξέχαστες, αναδεικνύοντας τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και τη σπουδαιότητα της δικαιοσύνης και της μνήμης.

Έχουν ξεπεράσει το 1,3 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμμπη


Όρθια, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Μαρία Καρυστιανού περιέγραψε με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα την οδύνη των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη, αλλά και τις προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών. Οι λέξεις «έλλειψη κράτους Δικαίου», «ασφάλεια συγκοινωνιών» και «απόδοση ευθυνών» ήχησαν δυνατά στα αυτιά των ευρωβουλευτών της Επιτροπής PETI που δέχθηκαν τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της συζήτησης. Και όταν Μαρία Καρυστιανού ολοκλήρωσε την ομιλία της, η αίθουσα ξέσπασε σε δυνατά χειροκροτήματα.  
Σημειώνεται ότι έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, σε μια συγκινητική συγκέντρωση συμπαράστασης στους συγγενείς των θυμάτων. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.