25 Feb
25Feb

 Σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, το 2ο Νηπιαγωγείο Ναυπλιου, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη ο Παλαμήδης, όπου τα τμήματα 3ο και 4ο,παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 《Η θάλασσα》. 

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο κος Σπυρίδων Μαρίνος, που γνωρίζει κι αγαπά το θαλάσσιο περιβάλλον, αφού υπηρέτησε ως λιμενάρχης, μεταδίδοντας την αγάπη του για τη θάλασσα στους μικρούς μαθητές/τριες.

Με τη χρήση βιντεοπροτζέκτορα, παρουσίασε εικόνες των ζώων που κατοικούν στη θάλασσα, μίλησε για τα χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια, σακούλες κάθε είδους, που γίνονται τροφή των ψαριών και καταλήγουν στο πιάτο μας.

Μίλησε για τις καταστροφικές συνέπειες του θαλάσσιου περιβάλλοντος, από την ασυνειδησία των ανθρώπων, αλλά και για τις βλαβερές συνέπειες στον οργανισμό ανθρώπων και ζώων, από τη ρύπανση των θαλασσών.

Μέσα από βιντεάκια, παραμύθια, κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών που συμμετείχαν με ενθουσιασμό, ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε μ’ένα παιχνίδι, όπου συμμετείχαν όλα τα παιδιά με κέφι και τη βοήθεια της κας Κριεμάδη.

Στο τέλος ο κος Σπυρίδων Μαρίνος προσέφερε αναμνηστικά δωράκια για όλα παιδιά, από έναν μικρό ιππόκαμπο για το λαιμό κι ένα αναμνηστικό για να θυμούνται τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. 

Ευχαριστουμε θερμά τον κο Σπυρίδωνα Μαρίνο,για την όμορφη και άκρως εποικοδομητική παρουσίαση του προγράμματος και το προσωπικό της βιβλιοθήκης για τη ζεστή φιλοξενία.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.