21 Dec
21Dec

Στο Βουλευτικό Ναυπλίου , σ αυτό τον εμβληματικό χώρο , ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος κατέθεσε τον απολογισμό των πεπραγμένων της τριετίας 2019-2022 .Κυρίως όμως κατέθεσε την ψυχή του την ενέργεια του και την αγάπη του γι αυτό που ο κόσμος τον επέλεξε να κάνει. 

Ήταν μια πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία για τον Δήμο Ναυπλιέων .

Αυτή την τριετία της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης ο Δήμος Ναυπλιέων πραγματοποιεί έργα σε όλο τον Δήμο από το Αραχναίο έως το Σταυροπόδι ύψους70.000.000,00 ευρώ.

Έργα υποδομής , έργα αναπτυξιακά , έργα για την επιχειρηματικότητα , έργα για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Κρίνοντας από τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο απολογισμός έργων και πράξεων του Δημάρχου καταλήγω στο συμπέρασμα ότι τα τρία χρόνια αυτά επιτελέστηκε ένα κολοσσιαίο έργο .

Αυτό μου το πιστοποιούν όλοι όσοι με συναντούν και συνομιλούμε . Μου το πιστοποιεί και η αντίδραση αυτών που μας αντιπολιτεύονται .Δεν το αμφισβήτησε κανείς. Ακόμη και όσοι είχαν αντιρρήσεις για την ‘’διαδικασία’’ , δεν άρθρωσαν κουβέντα για να αποδομήσουν αυτό το έργο ή να αμφισβητήσουν ότι όλα αυτά έγιναν. Αρκέστηκαν στο ότι δεν έγινε διάλογος , ότι δεν απαντήθηκαν ερωτήσεις που θα υπέβαλαν αυτοί οι οποίοι δεν ήταν εκεί. Πόσο οξύμωρο είναι όλο αυτό. 

Όλα αυτά τα έργα έχουν περάσει μέσα από την διαδικασία του διαλόγου του Δημοτικού Συμβουλίου και κάποια μέσα από την διαβούλευση..

Αν σε κάποιους δεν αρέσουν αυτά ή έχουν διαφορετική άποψη είναι κάτι τελείως διαφορετικό και όταν έρθει η ώρα ο δρόμος της δημοκρατικής διαδικασίας θα δείξει αν πράξαμε σωστά .

Την τριετία αυτή ο Δήμος και τα Νομικά πρόσωπα είναι πρωταθλητές στην ένταξη έργων και στην απορρόφηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Αυτό από μόνο του καταδεικνύει την ικανότητα και την εργατικότητα του Δημάρχου και των συνεργατών του .

Ήταν ο απολογισμός έργων ενός Δημάρχου που ανέλαβε τις τύχες του ΔΗΜΟΥ στην πιο δύσκολη περίοδο από τον πόλεμο και μετά (οικονομική κρίση – capital control -μείωση70% των εσόδων των Δήμων-πανδημία covid – ενεργειακή κρίση –πόλεμοι ).Και ήταν εντυπωσιακός!
Καχριμάνης Γιώργος

Οικονομολόγος

Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.