07 Jan
07Jan

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, όταν μας προσκαλούν εκπαιδευτικοί να μιλήσουμε στα παιδιά τους για τη σπατάλη του φαγητού. Και η χαρά αυτή γίνεται ακόμη πιο μεγάλη όταν έχουμε τη δυνατότητα να συνομιλούμε με παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. 

Στη Σκοτεινή Αργολίδας, με υψόμετρο περίπου 700 μ. και με 345 κατοίκους, υπάρχει ένα νηπιαγωγείο με 4 μαθητές. Η ομάδα του Μπορούμε «ταξίδεψε» διαδικτυακά στο σχολείο και μίλησε με τους μαθητές για τη σπατάλη των τροφίμων, τα άσχημα φρούτα και λαχανικά και φυσικά το αγαπημένο μας βιβλίο Δινώσαυρος.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι μικροί μαθητές δε σταμάτησαν να κάνουν ερωτήσεις με  κέφι, περιέργεια και όρεξη  για μάθηση. Όλα δηλαδή τα απαραίτητα συστατικά που μας γεμίζουν με ελπίδα για τους πολίτες του αύριο.Από την «επίσκεψη» αυτή κρατάμε ως ενθύμιο τον ενθουσιασμό και τα χαμόγελα των παιδιών αυτών. 


Και είμαστε πραγματικά περήφανοι που μέσα από το πρόγραμμα Μπορούμε στο Σχολείο, ανοίγουμε διαρκώς σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το που μεγαλώνουν, παράθυρα στον κόσμο και τη γνώση.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.