01 Feb
01Feb


Με κάθε επισημότητα και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης με την παρουσία πλήθους κόσμου τιμήθηκε σήμερα 1 Φεβρουαρίου 2023 ο πολιούχος και προστάτης του Ναυπλίου Άγιος Αναστάσιος. 


Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του πολιούχου της πόλης μας ξεκίνησαν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 παραμονή της μεγάλης εορτής όπου  τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων Βαρθολομαίου, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου και του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου. 


Ενώ σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου ανήμερα της γιορτής του Αγίου Αναστασίου με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα προσκυνηματικό ναό της πόλης.


Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλης προς ευλογία των κατοίκων της.

Στη λιτανευτική πομπή συμμετείχαν μαθητές από τα σχολεία της πόλης ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ναυπλιέων.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος με τη σειρά του έστειλε τις δικές του ευχές του αναφέροντας: «Τιμήσαμε σήμερα με σεμνότητα και μεγαλοπρέπεια τον πολιούχο και προστάτη του Ναυπλίου της πρώτης πρωτεύουσας της ελεύθερης Ελλάδας, τον Άγιο Αναστάσιο.

Η 1η Φεβρουαρίου κάθε χρόνου για όλους εμάς αποτελεί ημέρα θρησκευτικής ανάτασης και ιστορικής μνήμης. Ο Άγιος Αναστάσιος ταυτίστηκε με την πορεία της πόλης μέσα στον χρόνο και η σημερινήημέρα είναι για να μας υπενθυμίζει ότι με αγώνες και με ενότητα μπορούμε ναξεπεράσουμε κάθε δυσκολία για να προχωρήσουμε μπροστά ως νικητές.Χρόνια πολλά με υγεία σε όλες και όλους».

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.