04 Nov
04Nov

Το Παλαμήδειο πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών, μετά από δυο χρόνια αναγκαστικής απουσίας από τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, επέστρεψε δυναμικά με 650 αθλητές σε 300 κατηγορίες με 1200 συμμετοχές.


Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε για 14η χρονιά και αδειοδοτήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φού, την Πανελλήνια ομοσπονδία Κικ Μπόξινγκ, και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. του δήμου Ναυπλιέων.


Το Παλαμήδειο πρωτάθλημα μέσα από μεθοδική δουλειά και προγραμματισμό έχει εξελιχτεί σε μια από τις μεγαλύτερες περιφερειακές αθλητικές εκδηλώσεις, με οφέλη όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και για την τοπική οικονομία. Να επισημάνουμε ότι με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβούλιου του συλλόγου τα έσοδα από τα εισιτήρια των αγώνων (1000ευρω) θα δοθούν στον σύλλογο Αιμοδοτών Αργολίδας « Δεσμοί Αίματος».


Με την παρουσία τους τίμησαν το πρωτάθλημα, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κος Κωστούρος Δημήτρης, ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού κος Γιάννης Μαντζούνης, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ, κα. Ράλλη Μαρία και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου, κος Αδόριαστος Δημήτρης.


Στο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκαν όλες οι ηλικιακές κατηγορίες στα αγωνίσματα, Tao Lu, pointfighting, qingda καθώς και τεχνικές αυτοάμυνας και kick Light.Συμμετείχαν πάνω από 50 ελληνικά σωματεία ( Μυτιλήνη, Πάτρα, Κρήτη, Πύργος, Αττική, Τρίπολη, Ρόδος, κτλ) καθώς και σωματεία από Κύπρο, Ρουμανία, και Σερβία.


Να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς των αγώνων τους κυρίους Μπαβέλα Βασίλη και Πασπαλίαρη Χρήστο καθώς και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας που είχαν αναλάβει την υγειονομική κάλυψη.


 Επίσης να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ναυπλιέων, την περιφέρεια Πελοποννήσου και τις τοπικές επιχειρήσεις που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες να δώσομε στον κύριο Γιώργο Τσίωλη ( όμορφο Ταβερνάκι ) που από το πρώτο Παλαμήδειο, είναι μαζί μας.


Τέλος, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις εθελόντριες και εθελοντές που εδώ και δεκατέσσερα χρόνια ανιδιοτελώς βοηθούν την διοργάνωση και ένα πολύ μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται σε αυτούς.


Ετοιμαζόμαστε για το επόμενο Παλαμήδειο με πιθανή ημερομηνία 4&;5 Νοεμβρίου 2023. 

Πολύ σύντομα θα το ανακοινώσουμε

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.