01 Mar
01Mar

Τη φετινή χρονιά ο καιρός ήταν σύμμαχος του «Παραδοσιακού Λυγουριάτικου Καρναβαλιού» που πραγματοποιήθηκε, ύστερα από τρία χρόνια λόγω υγειονομικών συνθηκών, την Καθαροδευτέρα27Φεβρουαρίου, με πολλούς επισκέπτες-λάτρεις του ιδιαίτερου αυτού εθίμου.

Καρναβαλιστές κάθε ηλικίας συμμετείχαν στην καθιερωμένη παρέλαση των αρμάτων που ξεκίνησε γύρω στις 12 το πρωί από την δυτική πλευρά του Λυγουριού, με στάση και παρουσίαση κάθε άρματος-πληρώματος στην κεντρική πλατεία, με χορό και στιχάκια, καταλήγοντας στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου, αφού διέσχισε την Λεωφόρο Ασκληπιού. Εκεί είχε στηθεί η ταβέρνα μας όπου μέλη του «Καββαδία» προσέφεραν νηστίσιμα εδέσματα στους επισκέπτες και τους καρναβαλιστές, έως νωρίς το απόγευμα που κάηκε ο καρνάβαλος. Το «τιμώμενο πρόσωπο» ήταν ένας πράκτορας της Κ.Υ.Π. (Καρναβαλική Υπηρεσία Πληροφοριών). Η θεματολογία είχε από όλα…καυστική σάτιρα για τις επικείμενες εκλογές και τα πολιτικά δρώμενα καθώς και για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα.


Η φαντασία, η δημιουργικότητα και το γνωστό χιούμορ των διοργανωτών ξεχώρισαν για μία ακόμη φορά! Φυσικά, στο Λυγουριό την Καθαρά Δευτέρα φημιζόμαστε για τον «αλευροπόλεμο» και τα πειράγματα δίνουν και παίρνουν, συνοδευόμενα φυσικά από μουτζούρα!


Το φετινό Καρναβάλι ήταν αφιερωμένο στον συντοπίτη μας και γνωστό καρναβαλιστή, Χάρη Χουντάλα, που έφυγε από κοντά μας, πολύ νωρίς αλλά δε τον ξεχάσαμε, για αυτό και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πριν το κάψιμο του Καρνάβαλου…


Μια στιγμή ιδιαίτερα συγκινητική, όπως επίσης και ο τελευταίος στίχος στο μήνυμα του προπομπού που έγραφε: « Το κρασί στο γιοματάρι, θα το πιούμε για το Χάρη…».

Απόκριες στο Λυγουριό σημαίνει ατελείωτο γλέντι και ανεπανάληπτες στιγμές χαράς και κεφιού! 


Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας» που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης έκλεισε τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του με τον καλύτερο τρόπο, με το φημισμένο παραδοσιακό καρναβάλι!


Όλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα για μία ακόμη χρονιά και στην επιτυχία συνέβαλαν καθοριστικά ο Δήμος Επιδαύρου και τα Διοικητικά Συμβούλια των φορέων: «Χορευτικός Σύλλογος Αργολίδας», Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας,15/μελή Συμβούλια Γυμνασίου και Λυκείου Λυγουριού, πεζοπορική ομάδα Λυγουριού.

 Όλα τα παραπάνω δε θα συνέβαιναν αν δεν υπήρχε η
πολυπληθής δημιουργική ομάδα, η οποία κάθε βράδυ για ένα μήνα κατασκεύαζε με μεράκι και αγάπη τα άρματα του καρναβαλιού.
Σας ευχαριστούμε όλους!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Καββαδία»

Και του χρόνου με υγεία! Καλή Σαρακοστή!!!


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.