12 Jun
12Jun

Η παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας είναι μια σημαντική ημέρα που έχει σαν στόχο την αναγνώριση και την καταπολέμηση της πρακτικής της εκμετάλλευσης παιδιών στον χώρο εργασίας. Κάθε χρόνο, στις 12 Ιουνίου, οργανώσεις και κοινότητες από όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ευαισθητοποιήσουν τους ανθρώπους σχετικά με το πρόβλημα της παιδικής εργασίας.
Η παιδική εργασία είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Πολλά από αυτά τα παιδιά υφίστανται σωματική και ψυχολογική κακοποίηση καθώς εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες και με ελάχιστη ή καθόλου αμοιβή. Τα παιδιά πρέπει να έχουν το δικαίωμα στην παιδική ηλικία και στην εκπαίδευση, όχι στην υποχρεωτική εργασία.
Οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και η κοινωνία γενικότερα πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της παιδικής εργασίας. Είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για την προστασία των παιδιών και τη δημιουργία εναλλακτικών ευκαιριών για την εκπαίδευσή τους και την ανάπτυξή τους.
Η παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας είναι μια ευκαιρία για όλους μας να συνεισφέρουμε στην προστασία και την ευημερία των παιδιών παγκοσμίως. 

Ας ενωθούμε και ας δράσουμε για να δώσουμε στα παιδιά το μέλλον που τους αξίζει.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.