25 Jun
25Jun

Η παγκόσμια ημέρα ναυτικού είναι μια ιδιαίτερη ημέρα που τιμά τους άνδρες και τις γυναίκες που εργάζονται στα πολυάριθμα πλοία που πλέουν στους ωκεανούς και τις θάλασσες του κόσμου. Είναι μια ημέρα που μας υπενθυμίζει τη σημασία της θάλασσας για την ανθρωπότητα και την οικονομία μας, καθώς η θάλασσα αποτελεί τον μεγαλύτερο φυσικό πόρο που διαθέτουμε.


Οι ναυτικοί αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις και κινδύνους κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στη θάλασσα. 


Ωστόσο, οι ναυτικοί δεν είναι μόνο εκείνοι που επηρεάζονται από την ομορφιά και την πολυπλοκότητα της θάλασσας. Και εμείς, οι γηγενείς και οι επισκέπτες των παραλίων και των λιμανιών, απολαμβάνουμε τα οφέλη που μας παρέχει η θάλασσα. Από την απόλαυση ενός δροσιστικού μπάνιου στα καταγάλανα νερά μέχρι την απόλαυση  ευεργετικής θεραπείας, η θάλασσα μας τρέφει, μας αγκαλιάζει και μας ενώνει.


Ας τιμήσουμε λοιπόν σήμερα τους ναυτικούς που δουλεύουν ακούραστα και αφιερωθηκαν στη θάλασσα, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ευημερία μας. Ας σταθούμε δίπλα τους, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συνεισφορά τους στην κοινωνία και αναδεικνώντας την ηρωική τους φύση που τους κάνει να ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις και αβεβαιότητες.



Αυτή η παγκόσμια ημέρα ναυτικού ας είναι μια ευκαιρία για εμάς να εκφράσουμε την εκτίμησή μας για όλους εκείνους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη θάλασσα και τη ναυσιπλοΐα. Ας τους αναγνωρίσουμε ως τους φύλακες των θαλάσσιων οδών και ας τους τιμήσουμε για τη θυσία τους και την αφοσίωσή τους στο ναυτικό τους έργο. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους ναυτικούς που θυσιάζουν  την οικογένεια τους τους φίλους τους την καλοπέραση τους την ζώνη άνεσης τους. Είναι εκείνοι που διάλεξαν τον δύσκολο δρόμο επιβίωσης και ουσιαστικής αυτοθυσίας για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι αυτή που αρκούνται σε ένα τηλεφώνημα και μία βίντεό κλήση για να μιλήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα όποτε και αν υπάρχει σήμα. Είναι εκείνοι που φεύγοντας δεν ξέρουν το χρόνο ακριβώς που θα γυρίσω. Είναι αυτή που συνεχώς βάζουν νερό στο κρασί τους αντιμετωπίζοντας δυσκολίες εντός και εκτός καραβιού. Είναι εκείνοι που χτυπάνε μπουνιά στο μαχαίρι λέγοντας εγώ θα τα καταφέρω.
Είναι εκείνοι που δεν διάλεξαν τον εύκολο δρόμο για να χτίσουν το μέλλον τους δεν αρκέστηκαν στα λίγα και θέλησαν να χτίσουν την καριέρα και τη ζωή τους μέσα από τις δύσκολες συνθήκες της ζωής ενός ναυτικού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Τους σεβομαστε τους τιμούμε  και τους αγαπάμε με την ευχή να έχουν πάντα ήρεμες και καλές θάλασσες.

ΑΛΕΞΙΑ ΔΡΙΤΣΑ

Δημοσιογράφος – παρουσιάστρια

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.