07 Mar
07Mar

 Αν θέλετε να συζητήσετε για τέχνη ενώ έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε σύγχρονες εκθέσεις ελάτε μαζί μας για τις ιδιαίτερες πολιτιστικές μας βραδιές όλο το χρόνο. 

Το Yacht Nafplio θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες της περιοχής και θα παρουσιάσει τη δουλειά τους - θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος συνδυασμός;

 Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τον χώρο και τις εκδηλώσεις του επισκεπτόμενοι τη σελίδα  στο Facebook: https://www.facebook.com/yachtnafplio & Instagram: https://www.instagram.com/yacht.nafplio/

 Το Yacht Nafplio θα πραγματοποιήσει την πρώτη του έκθεση για το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Άνοιξη/Καλοκαίρι το Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 με τον Βρετανό καλλιτέχνη που ζει στο Ναύπλιο, Kevin F Hopkins παρουσιάζοντας τη ζωγραφική του συλλογή με τίτλο "Παλιό Ναύπλιο: Η Αντανάκλαση. 

Είσοδος ελεύθερη για όλους. 

Σάββατο 12:00-23:00 / Κυριακή 9:00-23:00 


 Σχετικά Με Τον Κέβιν 

Ο Κέβιν γεννήθηκε στο Λίβερπουλ, του Ηνωμένου Βασιλείου, και έχει μια μακρά διδακτική καριέρα σε πολλές διαφορετικές χώρες ως καθηγητής Καλών Τεχνών και Ιστορίας Καλών Τεχνών. 

Τώρα που δεν διδάσκει πλέον και ζει στο Ναύπλιο, ο Κέβιν έχει χρόνο να επικεντρωθεί περισσότερο στη δική του δουλειά στο μικρό του στούντιο στο σπίτι. 

Μερικές πληροφορίες για τα έργα τέχνης που εκτίθενται. 

Τα έργα που παράγονται τα τελευταία δύο χρόνια είναι μια οπτική καταγραφή του Ναυπλίου.

 Η εγγενής ομορφιά της πόλης συχνά δεν φαίνεται ή δεν καταγράφεται από τον επισκέπτη στους ιστορικούς δρόμους της. Αυτά τα έργα προσπαθούν να ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να σταματήσουν και να εκτιμήσουν όλα όσα βλέπουν σε μια βόλτα στην πόλη, είτε πρόκειται για αντανάκλαση σε μια βιτρίνα είτε για το πρωινό καλοκαιρινό φως στους λαμπερούς δρόμους και τα κτίρια.

 Πού βρίσκετε την έμπνευσή σας;

 Όλοι οι καλλιτέχνες επηρεάζονται από εκείνους που προηγήθηκαν, και πάντα ήμουν μεγάλος θαυμαστής των καλλιτεχνών που εργάζονταν κατά τη διάρκεια της «Χρυσής Εποχής» της τέχνης στην Ολλανδία τον 17ο αιώνα. 

Οι σκηνές των δρόμων του Ντελφτ και του Άμστερνταμ, από τους Johannes Vermeer και Pieter De Hooch, ήταν στο μυαλό μου όταν δούλευα στα κομμάτια για αυτή την έκθεση. 

Τι πιστεύετε ότι βιώνουν οι άνθρωποι όταν βλέπουν την τέχνη σας;

 Ελπίζω, πρώτον, ότι ο θεατής μπορεί να αναγνωρίσει μερικές από τις σκηνές του δρόμου, τα κτίρια και τις απόψεις που εκπροσωπούνται, ακόμα κι αν ξεφεύγουν λίγο από τον κανόνα. Ελπίζω ότι όταν οι θεατές έχουν δει τα έργα που εκτίθενται, θα μπορούν, με ένα άλλο μάτι, να βλέπουν το περιβάλλον τους, και να μάθουν να εκτιμούν τις ασυνήθιστες επιπτώσεις του φωτός και του φωτός που αντανακλάται, όχι μόνο σε ένα παράθυρο, αλλά σε επιφάνειες και κτίρια. 

Το Ναύπλιο θα προσφέρει πάντα τα λουλούδια που είναι παντού, όπως είπε κάποτε ο Matisse, για όσους μπορεί να μπουν στον κόπο να τα αναζητήσουν.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.