29 Oct
29Oct

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος των Απανταχού Καρυωτών και φίλων της Καρυάς Το Αρτεμίσιο;, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Άργους – Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), το Επιμελητήριο Αργολίδας, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων και Δρομέων Αργολίδας και την Ακαδημία Στίβου «Argos Trackand Field», ανακοινώνουν τον 2 ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος με την ονομασία «ArtemisioMountain Running», ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Mountain Running 26kmTrail Running 12kmΠαιδικός αγώνας 1,5km
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με σημείο αφετηρίας και τερματισμού την κεντρική πλατεία της Καρυάς Αργολίδας.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Mountain Running 26km: 10.00 πμTrail Running 12km: 11.00πμ

Παιδικός περίπατος 1,5km: 12.0μμ
ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑ

Μέσω της διοργάνωσης επιτυγχάνεται η προβολή του τόπου μας, η προώθηση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συντηρούνται και αναδεικνύονται τα μονοπάτια, ενισχύεται ηπεριβαλλοντική συνείδηση και προβάλλεται το σπάνιο φυσικό περιβάλλον της Καρυάς και του Αρεμισίου Όρους.
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στο χώρο τηςγραμματείας για την παραλαβή των αριθμών.
ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα παρέχεται δυνατότητα φύλαξης των προσωπικών αντικειμένων των συμμετεχόντων. 

Προτείνεται να μην τοποθετούνται πολύτιμα αντικείμενα σε τσάντες ή σακίδια, καθώς σε περίπτωση απώλειάς τους η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν άνδρες και γυναίκες, που την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.Μαθητές Λυκείου μπορούν να συμμετέχουν και στους δύο αγώνες, εφόσον φέρουν Υπεύθυνη Δήλωση από τους κηδεμόνες τους.Μαθητές Γυμνασίου, που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να συμμετέχουν μόνο στο «Trail Running», εφόσον φέρουν Υπεύθυνη Δήλωση από τους κηδεμόνες τους.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19

Βάση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για τη συμμετοχή στους αγώνες οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ένα από τα παρακάτω:

1. Πιστοποιητικό Εμβολιασμού κατά του COVID-19

2. Τεστ PCR (μοριακό) τελευταίων 72 ωρών 

3. Rapid Test τελευταίων 48 ωρών4. Πιστοποιητικό Νόσησης

*Διευκρινίζουμε ότι η χρήση αποτελέσματος αρνητικού Self Test δεν είναι αποδεκτή.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 

Το μήκος της διαδρομής Mountain Running είναι 26 χλμ. με θετική υψομετρική

διαφορά τα 1600μ.

Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική (ειδικά στο κομμάτι της κορυφής),απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, είναι δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του

καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού και απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς, με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα γίνονται στην κεντρική πλατεία της Καρυάς.

 Το μήκος της διαδρομής Trail Running είναι 12 χλμ. με θετική υψομετρική διαφορά τα 900μ. Απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή στο ορεινό τερέν.Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα γίνονται στην κεντρική πλατεία της Καρυάς.
 Το μήκος της διαδρομής του παιδικού αγώνα είναι 1,5 χλμ. μέσα στο χωριό της Καρυάς.Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα γίνονται στην κεντρική πλατεία της Καρυάς.*Οι χάρτες διαδρομών των αγώνων θα παρουσιαστούν στο επίσημο site του αγώνα σε λίγες μέρες (www.artemisiomr.gr).
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής έχει ως εξής:25€ για τον αγώνα 26 χλμ.15€ για τον αγώνα 12 χλμ.

Δωρεάν ο παιδικός αγώνας.
Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει:Ψηφιακή χρονομέτρηση, αριθμό δρομέα, μετάλλιο, τεχνικό T-shirt, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στο site: www.artemisiomr.gr.
ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το αντίτιμο θα πληρώνεται μέσω τραπέζης ή ηλεκτρονικά (μέσω e-banking) σε λογαριασμό που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες στο site www.artemisiomr.gr.H πληρωμή του αντιτίμου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 7 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.Δεν γίνονται δεκτοί άλλοι τρόποι πληρωμής.
ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ, ΑΛΛΑΓΕΣ Ή ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΜΑΣwww.artemisiomr.gr ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.