17 Jun
17Jun


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 στο Βουλευτικό, από το Δήμο Ναυπλιέων, το ΔΟΠΠΑΤ, τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων εκδήλωση με θέμα Ενδοοικογενειακή βία - Έμφυλη βία -Γυναικοκτονία

Μια εκδήλωση με τεράστιο ενδιαφέρον δεδομένου ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία η ελληνική κοινωνία συνταράσσεται από τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες ενώ τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας αυξήθηκαν και λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις.

Οι ομιλητές με τεράστια εμπειρία και με ενεργή ενασχόληση με το αντικείμενο κατέθεσαν τις απόψεις τους για το πολυσύνθετο κοινωνικό φαινόμενο, τις πτυχές και τα χαρακτηριστικά που το διακρίνουν. 

Επισημάνθηκε ο ρόλος της δικαιοσύνης, οι παρεμβάσεις που γίνονται σε επίπεδο κοινωνίας, οι πρωτοβουλίες και τα μέτρα που λαμβάνονται ή που θα μπορούσαν να ληφθούν προκειμένου να συμβάλουν στην αντιμετώπισή του.

Ο Δήμος Ναυπλιέων εκπέμπει μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και σε κάθε μορφής βίας.

Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε δράσεις και παρεμβάσεις για την αποτελεσματική καταπολέμηση της βίας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.