11 Jun
11Jun


Στο πλαίσιο του 14 ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου ISSD για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2024 διερευνήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι βιώσιμης τουριστικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Επιδαύρου , με επίκεντρο τα μοναδικά πολιτιστικά,ιστορικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά της.


Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η διοργάνωση πραγματοποιείται από κοινού με το Πανεπιστήμιο Heilbronn / GER (Prof. Dr. Sebastian Kaiser) και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Kaiserslautern / GER (Prof. Dr. Timo Becker) , καθώς υπάρχει σπουδαία υποστήριξη τόσο από το γερμανικό Ίδρυμα Würth, όσο και από φοιτητές και καθηγητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. 

Ωστόσο, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 το ISSD 2024 ολοκληρώθηκε με τις τελικές παρουσιάσεις των συμμετεχόντων , όπου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ.Αναστάσιος Χρόνης , ο κ. Δημήτρης Γκίνης (μέλος του τοπικού συμβουλίου),εισηγητές και ειδικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων ο καθηγητής Dr. Dino Mujikic (Πανεπιστήμιο του Σαράγεβο / BIH), ο καθηγητής em. Dr. Christian Beck (Universite de Savoie / FR) και ο Gerard Lopez,επιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος της Watt&If / SUI).


Κύριο θέμα των παρουσιάσεων, το οποίο είχε αναθέσει ο ίδιος ο Δήμαρχος στους φοιτητές , ήταν η ανάπτυξη ιδεών για ένα βιώσιμο brand στο Δήμο Επιδαύρου . 

Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά και διαφάνηκε η εις βάθος προετοιμασία των φοιτητών κατά τη διάρκεια του εξαμήνου . Ήταν λοιπόν, μια συναρπαστική εβδομάδα για τους φοιτητές, καθώς με τόσες ιδέες, σκέψεις τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας προσαρμοσμένης στρατηγικής branding και αναγνωρισιμότητας.


Βασικοί συντελεστές φέτος ήταν οι: Α: Prof. Dr. Stella Leivadi (The AmericanCollege of Greece / Deree), Christopher Barbour (BeSatya / GER), Prof. Dr. DinoMujikic (University of Sarajevo / BIH) και Chris Ward (συγγραφέας και επιχειρηματίας ( www.chrisward.cc ).


Τάσος Χρόνης 

Δήμαρχος Επιδαύρου

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.