08 Mar
08Mar

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου και αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην αποτίμηση φόρου τιμής στις γυναίκες όλου του κόσμου.

Η 8η Μαρτίου  έχει ως στόχο την αναγνώριση, την αξιολόγηση και την υποστήριξη των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Είναι μια ημέρα που διεκδικεί τα δικαιώματα των γυναικών, την ισότητα των φύλων και την ενίσχυση του ρόλου τους στην κοινωνία και στον κόσμο. Επίσης, σηματοδοτεί την επέτειο των αγώνων που έχουν δοκιμάσει οι γυναίκες για τα δικαιώματά τους. 

 Είναι μια μέρα που τιμά τις επιδόσεις, την αντοχή και τη σημαντική συμβολή των γυναικών σε κάθε τομέα της ζωής. Πολλοί οργανισμοί, κυβερνήσεις και ΜΚΟ διοργανώνουν εκδηλώσεις  και εκστρατείες για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν, ακόμη και σήμερα, οι γυναίκες παγκοσμίως και για την ανάγκη για ισότητα φύλων. 

Είναι μια ευκαιρία να αναδειχθεί η σημασία του ρόλου των γυναικών σε όλους τους τομείς της ζωής, από την οικογένεια και την κοινότητα έως την πολιτική και την οικονομία.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο, οι προσπάθειες για την ενίσχυση της ισότητας των φύλων και οι δράσεις που μπορούν να αναληφθούν για την υποστήριξη της γυναικείας εξισορρόπησης και την προώθηση της ενδυνάμωσης των γυναικών, είναι ένα καθημερινό στοίχημα.


Ας τιμήσουμε λοιπόν τις γυναίκες όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο τους στην κοινωνία και στον κόσμο.

 Ας εργαστούμε όλοι μαζί για έναν κόσμο που θα προωθεί την ισότητα και τη δικαιοσύνη για όλους.

ΑΛΕΞΙΑ ΔΡΙΤΣΑ

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.