10 Nov
10Nov

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε ενδεχόμενο «κόφτη» για την αποστολή SMS στο 13033.

Ο ίδιος απάντησε κατηγορηματικά «όχι» στη σχετική ερώτηση ξεκαθαρίζοντας εκ νέου ότι «1. δεν υπάρχει κανείς κόφτης και 2. δεν κοιτάμε και δεν κοιτούσαμε τα δεδομένα αυτά». Όπως εξήγησε το 13033 δημιουργήθηκε «για να διευκολύνουμε τον κόσμο από το να τυπώνει χαρτιά και φόρμες».

Σημείωσε ακόμα ότι «υπάρχουν όμως πολίτες που έχουν κάνει φραγή σε 5ψηφια νούμερα και αυτό επηρεάζει την επικοινωνία με 13033» προσθέτοντας ότι «μεγάλο ρόλο παίζει το σήμα που παίζει κανείς». 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρη Ζαριφόπουλου, ο οποίος ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα «κόφτη» στον αριθμό μηνυμάτων που στέλνει ο κάθε πολίτης. Παράλληλα σημείωσε ότι όπως και η μάσκα, όλα είναι θέμα ατομικής ευθύνης.

Ο κ. Ζαριφόπουλος είπε ότι σε ό,τι αφορά τα sms, ισχύουν όσα ίσχυαν και στο πρώτο lockdown και εξήγησε ότι είναι σαν ένα κομμάτι, όπως ακριβώς η έγγραφη βεβαίωση που μπορεί να κάνει κανείς για να μπορέσει να κυκλοφορήσει και μετά καταστρέφεται.

«Δεν αποθηκεύονται τα μηνύματα. Δεν τα κρατάμε τα μηνύματα αυτά. Δεν ήταν ποτέ ο στόχος του 13033 αυτός», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (105,8) και επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει χρέωση στο 13033.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι πολίτες στέλνουν το sms για να δηλώνουν τον σκοπό της μετακίνησής τους και μόνο αυτό.

Σχολιάζοντας το θέμα του ενός εκατομμυρίου sms που εστάλησαν, είπε ότι σίγουρα υπάρχει προβληματισμός, σημειώνοντας ότι δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και άλλα περιστατικά όπως για παράδειγμα το πάρτι που έγινε εν μέσω καραντίνας σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι χθες, Δευτέρα, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης σχετικά με τις μετακινήσεις, μίλησε για το πότε το 13033 μπορεί να «μπλοκάρει» κάποια μετακίνηση, διευκρινίζοντας πως ναι μεν δεν υπάρχει όριο, αλλά το σύστημα μπορεί να δει ποιοι πολίτες στέλνουν SMS για πολλές μετακινήσεις και να «αρνηθεί» την έξοδο στον εκάστοτε αποστολέα.

Επίσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, πέραν των δικαιολογιών που έχουν προβλεφθεί (μόνιμη εργασία, κατοικία και αγροτικές εργασίες).



ΠΗΓΗ: CNN.GR

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.