Μπορούν να μεταβαίνουν οι δραστηριοποιούμενοι παραγωγοι και πωλητές του Νομου Αργολιδας στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Τρίπολης.


17 Jan
17Jan

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στις 14 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμος Τριπόλεως εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο ειδοποιούσε τους δραστηριοποιούμενους (παραγωγούς και πωλητές) στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου να μην προσέλθουν για να πωλήσουν τα προϊόντα τους κατά τις Λαϊκές της 16ης Ιανουαρίου 2021 .  

Την απόφαση τους αυτή έλαβαν κατόπιν  της επιβολής αυστηρότερου λοκντάουν στην Αργολίδα και τη Σπάρτη. Διευκρίνιζε δε το δελτίο τύπου ότι  εάν κατά τον έλεγχο διαπιστώνονταν από τα ελεγκτικά όργανα παράβαση των ανωτέρω, θα επιβάλλονταν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις και πρόστιμα στους παραβάτες.

Επειδή ωστόσο στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την οικονομία της Αργολίδας ένας τέτοιος αποκλεισμός από τις Λαϊκές Αγορές των πωλητών Λαϊκών Αγορών προερχομένων από την Π.Ε. Αργολίδας θα δυσχέραινε ακόμη περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση.

 Επειδή ναι μεν ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών επαφίεται στους κατά τόπο Δήμους αλλά σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ΚΥΑ  αλλά  σύμφωνα και με όσα ισχύουν στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής πρέπει να υπάρχει κοινή αντιμετώπιση.

Ήλθαμε σε συνεννόηση με τον ομόλογο μου Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπροπούλο και το Δήμαρχο Τριπόλεως Κώστα Τζιούμη και για το εναπομείναν διάστημα του λοκντάουν στην Αργολίδα θα μπορούν να μεταβαίνουν οι δραστηριοποιούμενοι στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Τρίπολης.

Απαραίτητη προϋπόθεση προς τούτο είναι να έχουν υποβληθεί την προηγουμένη ημέρα της λαϊκής σε ράπιντ τεστ και να έχουν στο κινητό τους μήνυμα ή όποιο άλλο επίσημο έγγραφο μπορεί να τους χορηγηθεί από Δημόσια Αρχή από το οποίο να προκύπτει ότι υπεβλήθησαν την προτεραία σε τεστ covid και βρέθηκαν αρνητικοί. 

Για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων τόσο για τις Λαϊκές της Τρίπολης ή και για εκείνους στις Λαϊκές στην Αττική θα πραγματοποιούνται από την ΚΟΜΥ Αργολίδας τεστ στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας μεταξύ 12:00 και 14:00 την Τρίτη και την Παρασκευή.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας

 Ιωάννης Δημ. Μαλτέζος

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.