Με λαμπρότητα τελέστηκε τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2025 ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Κρασόκτιστου, στην παραλία Καραθώνας του Ναυπλίου.
Την ακολουθία τέλεσε ο εφημέριος του ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος, παρουσία πιστών και προσκυνητών που κατέφθασαν από την Αργολίδα και ευρύτερα.
Η Εκκλησία μας τιμά στις 20 Μαΐου τη μετακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, και ο ναός πανηγυρίζει με ευλάβεια και κατάνυξη.
Μετά το τέλος του εσπερινού, ακολούθησε λιτανεία της εικόνας του Αγίου προς το λιμανάκι της Καραθώνας, συνοδευόμενη από ύμνους και την ευλογία της θάλασσας.
Ο Άγιος Νικόλαος ο Κρασόκτιστος είναι ένα ιστορικό ξωκλήσι, χτισμένο κυριολεκτικά πάνω στα βράχια, λίγα μέτρα από τα κύματα.
Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, το εκκλησάκι χτίστηκε από έναν καπετάνιο που, έχοντας σωθεί από τρικυμία με τη βοήθεια του Αγίου, τήρησε το τάμα του και χρησιμοποίησε κρασί αντί για νερό για να το κτίσει.
Η πρόσβαση στο εκκλησάκι γίνεται μόνο πεζή, ακολουθώντας μονοπάτι μήκους 500 μέτρων από το τέρμα της παραλίας.
Γι’ αυτό και η εορτή του πραγματοποιείται τον Μάιο, αφού τον χειμώνα οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την προσέγγιση.
📍 ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ στο www.drinews.com