Επισημαίνουμε ότι η μη συμμόρφωση στις προαναφερόμενες υποχρεώσεις δύναται να επιφέρει από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτης Κουρμούσης και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ, θα παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του ν. 4738/2020 «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις για τα ακόλουθα:

Μπορεί ο ρόλος μας ως Περιφερειακή Ενότητα να είναι επικουρικός, ωστόσο είναι πολύ ουσιαστικός.

Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας είναι σε επιφυλακή και θα σας ενημερώσουμε άμεσα για ο,τιδήποτε νεότερο.

Τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ, θα παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του ν. 4738/2020 «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση προς τούτο είναι να έχουν υποβληθεί την προηγουμένη ημέρα της λαϊκής σε ράπιντ τεστ και να έχουν στο κινητό τους μήνυμα ή όποιο άλλο επίσημο έγγραφο μπορεί να τους χορηγηθεί από Δημόσια Αρχή από το οποίο να προκύπτει ότι υπεβλήθησαν την προτεραία σε τεστ covid και βρέθηκαν αρνητικοί.

Τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και περιποίησης άκρων θα παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες» περιοχές, όπως διευκρίνισε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Σήμερα έχουμε έναν ακόμη περισσότερο λόγο να το κάνουμε γιατί εκεί είμαστε πραγματικά ασφαλείς. Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα. Ιδιαίτερα τώρα η δύναμή μας μπορεί να μεταμορφώσει το μέλλον και τη ζωή πολλών ανθρώπων προς το καλύτερο.

Οπως περιγράφεται και στο ΦΕΚ, κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες) κ.λπ. θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας τόσο στις «κίτρινες», όσο και στις «κόκκινες» περιοχές.